• 5 april 2023

Wat als je huis niet verkocht wordt?


Een huis staat gemiddeld drie à vier maanden te koop. Het is een periode vol emoties en verwachtingen. Vol spanning leef je toe naar hét moment. Maar wat als een goed bod uitblijft of er minder interesse is dan verwacht? Wat te doen als je huis niet verkocht wordt en wanneer je moet ingrijpen, lees je hier.

Je huis raakt niet verkocht, wat nu?

Als je huis na een lange tijd nog te koop staat, is dat een zware domper. Gelukkig zijn er wel enkele dingen die je kan doen. De twee voornaamste manieren om je woning een boost te geven:

1.    Meer kandidaat-kopers trekken
2.    Je woning aantrekkelijker maken 

Twee relatief eenvoudige zaken, in theorie. In de praktijk is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Vaak zit je er al te lang te dicht op. Werk je nog niet samen met een makelaar, dan is dit een goed moment om een vastgoedkantoor in te schakelen. Een makelaar kijkt met een frisse blik naar je woning en ziet zo sneller verbeterpunten. 

Meer kandidaat-kopers aantrekken

Om zo veel mogelijk geïnteresseerden aan te spreken, moet je op zo veel mogelijk plaatsen je woning in the picture zetten. Een ‘te koop’-bord alleen is niet voldoende. Schrijf een wervende advertentie op een immosite waarbij je de potentiële koper ook alle info aanbiedt. Gebruik duidelijke foto’s die je woning op z’n best tonen. 

Gebruik social media optimaal. Deel de advertentie op al je sociale kanalen en roep zo veel mogelijk mensen op om te delen. 

Als je met een makelaar samenwerkt, zet die zijn grote netwerk in om gericht de juiste kandidaat-kopers aan te spreken. 

Je woning aantrekkelijker maken

Zorg ervoor dat je woning verkoopklaar is. Wanneer bezoekers langskomen, bekijken ze je hele woning kritisch en in detail. Wanneer je huis niet verkocht wordt, is het een goed idee enkele klusjes uit te voeren. Denk aan dingen die meteen in het oog springen en een afknapper kunnen zijn, zoals onafgewerkte siliconen of felle kleuren op de muren.

Maak je woning grondig schoon, maak het gezellig met enkele (geur)kaarsjes en haal rondslingerende spullen uit de kamer. Toon je woning als een schone lei. Zo wordt het makkelijker voor kandidaat-kopers om jouw huis te zien als hun nieuwe thuis. 

Wat met het financiële plaatje?

Als je een nieuwe woning hebt gekocht nog voor je huis verkocht is, bijvoorbeeld bij een nieuwbouw, dan zit je een tijd met dubbele lasten. Als de verkoop dan ook op zich laat wachten, kan het plots heet onder de voeten voelen. Een overbruggingskrediet geeft je wat ruimte. Hoe zo’n krediet eruitziet, hangt af van bank tot bank. Ga zeker de voorwaarden goed na. 

Schakel een professioneel immokantoor in

Een makelaar is er om je te ontzorgen. Hij zet zijn ervaring, netwerk en passie in om je woning vlot te verkopen. Zoek een vastgoedkantoor met een persoonlijke, transparante werkwijze. Weet je niet wat te doen als je huis niet verkocht wordt? Een makelaar geeft een nieuw elan aan je verkoop.

Bij Immo Van Middelem kan je een gratis schatting aanvragen. Zo weet je zeker of je vraagprijs correct en marktconform is. We begeleiden je van A tot Z. Ook na de verkoop word je met open armen ontvangen. Neem contact op voor gratis prijsadvies of kom langs in ons kantoor in Ternat of Liedekerke voor een goede babbel over je (droom)woning.