Huis verkopen Dilbeek

Ga je je huis verkopen in Dilbeek, dan staat je een heel avontuur te wachten vol verhuisdozen en champagne. Maar bij een verhuizing komt ook heel wat geregel kijken. Denk aan papierwerk, kandidaat-kopers aantrekken en de juiste verkoopprijs bepalen. Om dat makkelijker te maken, laat je je het best bijstaan door een lokaal vastgoedkantoor in de buurt van Dilbeek.

Een goede makelaar uit de buurt, zoals Immo Van Middelem, zorgt ervoor dat je huis verkopen vlekkeloos verloopt. Zo nemen we jouw kopzorgen weg en wordt de verkoop van je huis een leuk avontuur!

Wat moet je doen als je je huis wil verkopen ?
 

Er zijn een aantal logische stappen: prijs bepalen, huis te koop zetten en huis verkopen. Dat is uiteraard nogal simplistisch. De eerste stap, de prijs van je huis bepalen, is immers niet zo makkelijk. Een goed idee is om een ervaren makelaar in te schakelen.

Correcte waarde van je woning in Dilbeek bepalen

Een vastgoedkantoor heeft ervaring met het bepalen van de waarde van een woning. Een juiste waardebepaling is essentieel om voldoende potentiële kopers aan te trekken.

Bij Immo Van Middelem kan je een gratis schatting  aanvragen. Doordat wij ook de lokale vastgoedmarkt goed kennen, helpen we je de beste prijs voor je woning te bepalen.

Nodige documenten om je huis te verkopen

Ook je huis te koop zetten in Dilbeek klinkt eenvoudiger dan het is. Zo heb je allerlei documenten nodig, moet de woning verkoopklaar gemaakt worden en moeten er foto’s worden genomen.

Als je samenwerkt met een makelaar, neemt hij veel taken van je over. Dan hoef jij alleen nog je huis gezellig te maken, zodat het er top uitziet op de foto’s!

- MAIL -

Vlot jouw huis verkopen in Dilbeek?

Dé sleutel tot een vlotte verkoop? Vertrouw op de expertise van een ervaren vastgoed specialist!

Wat zijn de kosten om een huis te verkopen?

Je huis verkopen in Dilbeek of ergens anders gaat gepaard met kosten. De meeste daarvan, zoals de notariskosten, registratierechten en btw, zijn ten laste van de koper. Toch heb je als verkoper ook kosten.

Als verkoperben je verplicht enkele documenten te verschaffen, zoals onder meer een energieprestatiecertificaat (EPC). De prijs daarvan hangt van meerdere zaken af, maar gemiddeld kost een EPC tussen 150 en 250 euro.

Als je je woning verkoopt zonder makelaar, heb je meestal volgende kosten:

  • Schatting
  • Advertentiekosten om je zoekertje te plaatsen op sites zoals Immoweb
  • Aanvragen van documenten, attesten en certificaten
  • Notariskosten 

Werk je samen met een vastgoedkantoor, dan betaal je een commissie, meestal een percentage van de verkoopprijs. Die commissie moet alleen betaald worden als de verkoop doorgaat.

Het verschil tussen je huis verkopen in Dilbeek met of zonder vastgoedmakelaar, zit in de details. Verkoop je zelf je woning, dan moet je rekening houden met meer achternageloop en geregel. Het voordeel van een immokantoor is dat ze er net zijn om je te ontzorgen en dus heel wat stress wegnemen.

- MAIL -

Vlot jouw huis verkopen in Dilbeek?

Dé sleutel tot een vlotte verkoop? Vertrouw op de expertise van een ervaren vastgoed specialist!

- Stap 1 -

Stelt u uw eigendom te koop of te huur?

- Stap 2 -

Type pand?

- Stap 3 -

Gegevens van de eigendom

- Stap 4 -

Uw gegevens

- Laatste stap -

Verzenden

- RECENSIES -

Wat onze klanten zeggen

Wij verkopen ook huizen in Liedekerke en Ternat.