• 23 maart 2020

Veelgestelde vragen - Coronacrisis


Blijven immokantoren open tijdens de coronacrisis?

Omdat immokantoren door de overheid beschouwd worden als niet-essentiële bedrijven, zijn ze verplicht om de deuren te sluiten. Ook Immo Van Middelem sluit de kantoren in Ternat en Liedekerke. Dit betekent niet dat we geen werk meer verrichten, integendeel. We blijven de lopende dossiers behandelen en opvolgen, de vereiste documenten vergaren.

Blijft Immo Van Middelem bereikbaar tijdens de coronacrisis?

Immo Van Middelem blijft zowel telefonisch (02/582 53 64) als via e-mail bereikbaar (info@immovanmiddelem.be) om al uw vragen te beantwoorden.

Organiseren jullie nog plaatsbezoeken en voeren jullie nog waardebepalingen uit?

Je mag enkel uit huis om de verplaatsing te maken naar je werk of om essentiële verplaatsingen te doen. Een plaatsbezoek of waardebepaling valt hier niet onder en is dus niet toegelaten. Van zodra we opnieuw bezoeken mogen inplannen, nemen we met iedereen contact op om een afspraak in te plannen.

Blijven notarissen aan het werk?

Notarissen moeten sinds woensdag 18 maart strikte regels toepassen bij de afhandeling van dossiers. In principe worden alle notariële akten uitgesteld. Bart Van Opstal, woordvoerder van de Belgische federatie van het notariaat, zegt dat er enkele uitzonderingen mogelijk zijn. “In geval van hoogdringendheid, als er fiscale termijn vervallen of als er hogere boetes dreigen.” Je neemt dus best contact op met je notaris om te overleggen over jouw persoonlijke situatie.

Mag ik verhuizen?

Verhuizen mag nog. Ook hier geldt: dit is een activiteit die je enkel mag uitvoeren met je gezin en één extra persoon. Het is dus niet de bedoeling dat je een hoop vrienden uitnodigt om je te helpen verhuizen.

Je mag een verhuisfirma inschakelen wanneer zij de volledige verhuizing voor hun rekening nemen en er zelf voor zorgen dat ze voldoende afstand bewaren (1,5 meter). Samen met een verhuisfirma aan de slag gaan, mag niet.