• 26 augustus 2021

Waarom professionele foto's van je woning zo belangrijk zijn


Wij bij Immo Van Middelem zijn ervan overtuigd dat foto’s die gemaakt worden door een professionele vastgoedfotograaf, bijdragen tot een snellere én betere verkoop van een eigendom. Daarom maken wij hiervan gebruik bij 90% van de woningen die we te koop aanbieden.

Veel zoektochten naar een nieuwe woning beginnen online. Hierbij is kwalitatief en technisch goed beeldmateriaal doorslaggevend of een potentiële koper een eventuele bezichtiging doet. Potentiële kopers spenderen maar liefst 80% van hun tijd aan het bekijken van woning foto’s en video’s. Slechts 20% van de tijd wordt aan het lezen van de beschrijving van een woning besteed. Het is dus essentieel dat een woning in het oog springt van kandidaat-kopers.

Omdat het een tijdrovende bezigheid is, besteden we dit onderdeel van onze taak graag uit aan iemand die hierin gespecialiseerd is. Op deze manier kunnen we extra tijd vrijmaken om ons te focussen op de effectieve verkoop van de woning.

Anderzijds zijn wij ervan overtuigd dat een professionele fotoreportage kan bijdragen tot een hogere vraagprijs van een woning. Als een huis er goed uitziet, stijgt de waargenomen waarde van de koper waardoor het huis meer in trek komt en zal een pand opvallen tussen de andere huizen die te koop zijn. De woning zal ook sneller verkopen. Hoe mooier een woning online wordt weergegeven, hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in een fysiek bezoek aan het pand, simpelweg omdat de uitstraling van de woning beter is. Hoe meer bezoeken er zijn in de woning, hoe groter de kans is dat de juiste koper snel gevonden wordt.

Daarnaast tonen professionele foto’s het potentieel van een woning en zorgen ervoor dat kopers zich focussen op de juiste aspecten.

Als het totaalpakket klopt (professionele foto’s, correcte prijs, goeie marketingcampagne, …), zullen we sneller en makkelijker meerdere kopers vinden voor een pand. Daarom is het ook van belang dat we onze verkopers/huiseigenaars tips geven en helpen om een woning foto- en verkoopklaar te maken, want de verkoop van een huis start bij de marketing ervan. Een opgeruimde woning is een must. De bewoner kan al heel veel zelf doen wat betreft opruimen. Met verse bloemen of fruit breng je wat leven in huis. Een professionele vastgoedfotograaf kan met kleine aanpassingen de finishing touch verzorgen. Zij kunnen goed door een woning heen kijken en zien details waar de nieuwe bewoners mogelijk over zouden kunnen vallen.

Kortom, een professioneel vastgoedfotograaf draagt bij tot onze marketingstrategie op maat van jouw woning om op die manier de juiste doelgroep te bereiken.