• 31 mei 2023

Ken je de BENOvatiecoach van Klimaatpunt al?


BENOveren is een initiatief van de Vlaamse overheid en is een samentrekking van ‘beter renoveren’. Het doel is om je woning niet zomaar te renoveren, maar béter te renoveren en zo je woning duurzaam en energiezuinig te maken. Het BENOveren van je woning kan een complex en uitdagend proces zijn. Renoveerders moeten immers met veel factoren rekening houden, zoals de isolatie, de verwarming, de ventilatie, etc. Bovendien is het ook niet altijd eenvoudig om te bepalen welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn voor jouw woning en welke premies of subsidies voor jou beschikbaar zijn.

Een BENOvatiecoach kan je hierbij helpen. Deze gecertificeerde coach is een expert op het gebied van energiezuinig renoveren en staat je bij doorheen je volledige BENOvatieproject, dit vanaf de eerste doorlichting van je woonst tot en met de uitvoering van de BENOvatiewerken. Zo zal hij (o.a.) concreet advies geven over de verschillende aspecten van de renovatie, zoals isolatie, ventilatie, verwarming en materiaalkeuze. Hij kan ook helpen bij het opstellen van een plan van aanpak voor de renovatie, bij het vinden van geschikte aannemers en het opvragen van offertes, bij het aanvragen van eventuele premies en subsidies, etc. Een BENOvatiecoach zal dus proberen om jou te ‘ontzorgen’ tijdens het volledig verloop van je BENOvatieproject.

Inwoners van Ternat en Dilbeek die een energetische renovatie overwegen en zich willen laten bijstaan door een BENOvatiecoach, kunnen terecht bij Klimaatpunt (www.klimaatpunt.be/benovatiecoach). Dat is een lokale en onafhankelijke vzw, actief in het Pajottenland en de Zennevallei.

Heb je verdere vragen over de BENOvatiecoach, over jouw renovatieproject of over de verkoop van je woning? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze vastgoedexperten helpen je graag verder.