• 3 juli 2019

Te weinig aanvragen voor energiepremies


Daarom heeft het Vlaams Energieagentschap een campagne gelanceerd om verbouwers eraan te herinneren om zeker de premies aan te vragen waar ze recht op hebben.

Energiezuinig verbouwen zit in de lift, maar veel verbouwers weten niet dat ze daarvoor een premie kunnen aanvragen en laten zo dus geld liggen. Daarom lanceerde het Vlaams Energieagentschap een campagne met de boodschap "Energiezuinig verbouwd? Niet vergeten: premie aanvragen!"  

Wie zijn dak, de muren of de vloer van zijn woning isoleert, een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler installeert of wie hoogrendementsbeglazing plaatst, kan bij de Vlaamse overheid aankloppen om een energiepremie aan te vragen.

Dubbele winst

Dankzij de energiepremie en het lagere verbruik, verdien je vaak de dure energiebesparende investering na enkele jaren al terug. Wie bijvoorbeeld een dak van 100 m² laat isoleren door een aannemer, betaalt ongeveer 3.000 €. Naast de premie van 400 €, levert dit een jaarlijkse besparing op de energiefactuur op van 500 €. Na vijf jaar is de investering zo terugverdiend.

Totaalrenovatie

Ga je voor een totaalrenovatie en voer je minstens 3 verschillende maatregelen binnen de vijf jaar uit, en voldoet je woning daarmee aan de voorwaarden, dan krijg je bovenop de gewone premies een totaalrenovatiebonus. Je hoeft hiervoor niets extra te doen. De netbeheerder stort de totaalrenovatiebonus op je rekening.

Alle informatie over de Vlaamse energiepremies is terug te vinden op: www.energiesparen.be/premieaanvragen.

Agence immobilière à Ternat