Blog

Dakisolatie verplicht bij verhuur, niet bij verkoop

25 November 2019

Vanaf 1 januari 2020 mogen woningen zonder dakisolatie in principe niet meer verhuurd worden. Maar wat betekent dat nu precies voor uw eigendom?

Lees meer

Rookmelders vanaf Nieuwjaar verplicht in élke Vlaamse woning

21 Oktober 2019

Rookmelders zijn vanaf 1 januari wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Om ons aan te sporen om ten laatste tegen Nieuwjaar onze huizen te voorzien van die luid bliepende toestelletjes, heeft de brandweer een campagne gelanceerd die voor niet wil choqueren maar op een positieve manier wil informeren over het nut van rookmelders.

Lees meer

UPDATE: Duidelijkheid rond woonbonus en verlaging verkooprecht!

11 Oktober 2019

Vrijdagvoormiddag heeft de Vlaamse Regering duidelijkheid verschaft rond het uitdoven van de woonbonus en de verlaging van het verkooprecht. Wie de authentieke lenings- en koopakte dit jaar nog laat verlijden, geniet de geïntegreerde woonbonus voor de eigen woning.

Lees meer

Waas rond woonbonus: 9 concrete antwoorden op praktische vragen

09 Oktober 2019

Het afschaffen van het belastingvoordeel van de Vlaamse woonbonus tegen begin volgend jaar roept steeds meer vragen op bij wie zich vandaag op de huizenmarkt begeeft. Lukt het nog om in aanmerking te komen voor de woonbonus? Heb ik recht op de woonbonus als ik mijn lening laat herzien? En wat betekent dit nu op lange termijn voor de huizenmarkt?

Lees meer

Helft van Vlamingen die verhuist, blijft in eigen gemeente

27 September 2019

Bijna de helft van de Vlamingen die verhuist, blijft in de eigen gemeente wonen. Tien procent daarvan blijft zelfs in dezelfde buurt wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van Steunpunt Wonen. Deze cijfers bevestigen het beeld dat de Vlaming erg honkvast is.

Lees meer

Te weinig aanvragen voor energiepremies

03 Juli 2019

Wie energiebesparende renovatiewerken uitvoert, kan deze investering voor een deel terugverdienen met de energiepremies van de Vlaamse Overheid. Veel verbouwers weten niet eens dat ze recht hebben op een premie of vinden het de moeite niet waard om een premie aan te vragen.

Lees meer

Hoe goed is jouw woning gelegen? Bereken het zelf met de nieuwe Mobiscore

19 Juni 2019

Na het EPC, het certificaat voor de energieprestaties van een huis, krijgen alle Vlaamse woningen nu ook een "Mobiscore". Is uw woning vlot bereikbaar met het openbaar vervoer? Zijn de dichtstbijzijnde scholen te voet of met de fiets bereikbaar? Of moet u altijd de auto nemen om winkels of ontspanningsmogelijkheden te bereiken?

Lees meer

Start digitale meter

13 Juni 2019

Vanaf 1 juli begint Fluvius met de uitrol van digitale meters voor elektriciteit en aardgas. Vorige week werd hierover een politiek akkoord bereikt. Eigenaars van zonnepanelen die voor eind 2020 geplaatst worden, zullen tot 15 jaar lang na de ingebruikname in het oude systeem kunnen blijven.

Lees meer

Notariële akte via videoconferentie: een grote stap vooruit!

23 Mei 2019

Vanaf nu kan je een notariële akte afsluiten via videoconferentie. Wie een woning wil kopen, een bedrijf wil oprichten of een erfenis wil afwikkelen, kan dit voortaan vanuit zijn eigen huiskamer. Daarmee is duidelijk dat de Belgische notarissen de digitale wereld instappen en meewerken aan oplossingen die de cliënt tijd bespaart.

Lees meer

Als single een huis kopen? Natuurlijk!

22 Mei 2019

De rente op een woninglening staat momenteel erg laag. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar hun éigen stekje. Toch blijkt het als alleenstaande niet steeds eenvoudig om een huis te kopen. Met onderstaande tips wordt de kans groot dat het lukt!

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons