Blog

Veelgestelde vragen - Coronacrisis

23 Maart 2020

Hieronder vindt u veelgestelde vragen omtrent onze werking tijdens deze coronacrisis.

Lees meer

Het Coronavirus

17 Maart 2020

UPDATE - 17/03/2020

Lees meer

Overaanbod appartementen, experts waarschuwen

02 Maart 2020

Vooral in de kleinere en minder centraal gelegen steden in Vlaanderen dreigt een overaanbod aan appartementen. Op veel plaatsen in het land is er een tekort aan huizen.

Lees meer

Verkoop vastgoed keldert niet, ondanks afschaffing woonbonus

18 Februari 2020

Uit cijfers van de notarissen voor de eerste zeven weken van dit jaar blijkt dat in Vlaanderen nog altijd veel huizen en appartementen worden aangekocht. De terugval in vergelijking met begin vorig jaar is gemiddeld 3 procent, maar er was een veel grotere terugval verwacht als gevolg van het afschaffen van de woonbonus begin dit jaar.

Lees meer

Hoeveel kost het om uw woning te verkopen?

16 December 2019

Bij een vastgoedtransactie is het de koper die het gros van de kosten draagt. Maar de verkoper ontsnapt niet aan de dans. Hij moet attesten afleveren bij de verkoop en stoot geregeld op onverwachte kosten.

Lees meer

Dakisolatie verplicht bij verhuur, niet bij verkoop

25 November 2019

Vanaf 1 januari 2020 mogen woningen zonder dakisolatie in principe niet meer verhuurd worden. Maar wat betekent dat nu precies voor uw eigendom?

Lees meer

Rookmelders vanaf Nieuwjaar verplicht in élke Vlaamse woning

21 Oktober 2019

Rookmelders zijn vanaf 1 januari wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Om ons aan te sporen om ten laatste tegen Nieuwjaar onze huizen te voorzien van die luid bliepende toestelletjes, heeft de brandweer een campagne gelanceerd die voor niet wil choqueren maar op een positieve manier wil informeren over het nut van rookmelders.

Lees meer

UPDATE: Duidelijkheid rond woonbonus en verlaging verkooprecht!

11 Oktober 2019

Vrijdagvoormiddag heeft de Vlaamse Regering duidelijkheid verschaft rond het uitdoven van de woonbonus en de verlaging van het verkooprecht. Wie de authentieke lenings- en koopakte dit jaar nog laat verlijden, geniet de geïntegreerde woonbonus voor de eigen woning.

Lees meer

Waas rond woonbonus: 9 concrete antwoorden op praktische vragen

09 Oktober 2019

Het afschaffen van het belastingvoordeel van de Vlaamse woonbonus tegen begin volgend jaar roept steeds meer vragen op bij wie zich vandaag op de huizenmarkt begeeft. Lukt het nog om in aanmerking te komen voor de woonbonus? Heb ik recht op de woonbonus als ik mijn lening laat herzien? En wat betekent dit nu op lange termijn voor de huizenmarkt?

Lees meer

Helft van Vlamingen die verhuist, blijft in eigen gemeente

27 September 2019

Bijna de helft van de Vlamingen die verhuist, blijft in de eigen gemeente wonen. Tien procent daarvan blijft zelfs in dezelfde buurt wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van Steunpunt Wonen. Deze cijfers bevestigen het beeld dat de Vlaming erg honkvast is.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons