Nieuws

Je huis verkoopklaar maken

16 Juli 2019

Staat je huis te koop? Of wil je het te koop zetten? Lees dan zeker onderstaande tips!

Lees meer

Te weinig aanvragen voor energiepremies

03 Juli 2019

Wie energiebesparende renovatiewerken uitvoert, kan deze investering voor een deel terugverdienen met de energiepremies van de Vlaamse Overheid. Veel verbouwers weten niet eens dat ze recht hebben op een premie of vinden het de moeite niet waard om een premie aan te vragen.

Lees meer

Hoe goed is jouw woning gelegen? Bereken het zelf met de nieuwe Mobiscore

19 Juni 2019

Na het EPC, het certificaat voor de energieprestaties van een huis, krijgen alle Vlaamse woningen nu ook een "Mobiscore". Is uw woning vlot bereikbaar met het openbaar vervoer? Zijn de dichtstbijzijnde scholen te voet of met de fiets bereikbaar? Of moet u altijd de auto nemen om winkels of ontspanningsmogelijkheden te bereiken?

Lees meer

Start digitale meter

13 Juni 2019

Vanaf 1 juli begint Fluvius met de uitrol van digitale meters voor elektriciteit en aardgas. Vorige week werd hierover een politiek akkoord bereikt. Eigenaars van zonnepanelen die voor eind 2020 geplaatst worden, zullen tot 15 jaar lang na de ingebruikname in het oude systeem kunnen blijven.

Lees meer

Notariële akte via videoconferentie: een grote stap vooruit!

23 Mei 2019

Vanaf nu kan je een notariële akte afsluiten via videoconferentie. Wie een woning wil kopen, een bedrijf wil oprichten of een erfenis wil afwikkelen, kan dit voortaan vanuit zijn eigen huiskamer. Daarmee is duidelijk dat de Belgische notarissen de digitale wereld instappen en meewerken aan oplossingen die de cliënt tijd bespaart.

Lees meer

Als single een huis kopen? Natuurlijk!

22 Mei 2019

De rente op een woninglening staat momenteel erg laag. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar hun éigen stekje. Toch blijkt het als alleenstaande niet steeds eenvoudig om een huis te kopen. Met onderstaande tips wordt de kans groot dat het lukt!

Lees meer

Aanslagbiljet voor vastgoed onderweg

21 Mei 2019

Volgende week vertrekken de aanslagbiljetten voor de jaarlijkse belasting op uw vastgoed naar de eigenaars. Wie een grond of gebouw bezit in België, krijgt elk jaar een aanslagbiljet voor de onroerende voorheffing in de bus. Dat is de belasting die u moet betalen op onroerend goed.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons