Blog

Asbestinventarisattest verplicht vanaf 23 november 2022

27 Juni 2022

Vele kopers zijn op zoek naar een woning met charme en een zogenaamde ‘ziel’. Hierdoor vallen oudere panden vaak in de smaak. Je voelt dat een ouder pand een bepaalde historie heeft en vaak bevat het nog authentieke elementen waardoor de uitstraling behouden blijft. Maar wat met de aanwezigheid van asbest? Het is geen geheim dat er voor de jaren 20

Lees meer

Hoe een goed bod uitbrengen op een woning?

15 September 2021

Een bod uitbrengen op een woning is een spannend moment. Hoe breng je een bod uit? En wat gebeurt er daarna? Hoe zorg je ervoor dat je bod geldig is? Wat kan je doen om contractbreuk te vermijden? We geven je enkele handige tips.

Lees meer

Professionele foto's? Een must!

26 Augustus 2021

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden” en “Je hebt slechts één kans om een goeie eerste indruk te maken”. Het klinkt cliché, maar de praktijk bewijst dat het écht klopt.

Lees meer

Wanneer krijg je de sleutels van je nieuwe woning?

20 Juli 2021

Net je nieuwe droomwoning gevonden? Dan wil je maar één ding: zo snel mogelijk de sleutels ontvangen! Maar toch moet je in de praktijk vaak wachten tot het ondertekenen van de notariële akte. Dan pas krijg je de sleutels. Maar hoe komt dat eigenlijk? En wanneer ben je dan de eigenaar van je woning?

Lees meer

Kiezen voor een makelaar is kiezen voor de beste prijs

11 Mei 2021

Bijna drie vierde van de woning-verkopen wordt in handen gegeven van een vastgoedbemiddelaar (cijfers Woonsurvey 2018). Dertig jaar geleden was dat amper 17 procent. De toenemende complexiteit van de immobiliëntransacties speelt hier een belangrijke rol, samen met o.a. het gemak en de tijdswinst die dit oplevert voor de verkopers.

Lees meer

Goed voorbereid op huizenjacht

05 Februari 2021

Voor de aankoop van een woning ga je niet over één nacht ijs. Toch zien we vaak dat kandidaat-kopers niet of slecht voorbereid een huis komen bezichtigen. Het is belangrijk de juiste vragen te stellen en jezelf goed te informeren tijdens de zoektocht naar je droomwoning.

Lees meer

Immo Van Middelem meets Homeshow

15 Januari 2021

Immo Van Middelem blijft innoveren...

Lees meer

Renteloze energielening voor nieuwe eigenaars

17 December 2020

Als je een nieuwe woning koopt of erft en die energiezuiniger maakt door grondig te renoveren, kan daarvoor vanaf volgend jaar een renteloze lening krijgen tot 60.000 euro.

Lees meer

De wet van de sterkste: de woningmarkt gaat door het dak

22 September 2020

Meer vraag dan aanbod, biedingen die tot 40.000 euro boven de vraagprijs gaan en een tekort aan huizen met tuin. Door de coronacrisis heerst op de vastgoedmarkt de wet van de sterkste.

Lees meer

Vastgoedmarkt herademt in juni

08 Juli 2020

Na twee loodzware lockdownmaanden heeft de vastgoedmarkt zich in juni serieus herpakt. Het eerste semester eindigt met hogere prijzen, zeker voor appartementen. De vraag is wat er zal gebeuren na die herstelbeweging?

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons